7 uniikkia faktaa unelmien urasta

7 uniikkia faktaa unelmien urasta

Jokainen meistä ihan varmasti toivoisi, että oma ura olisi se unelmien ura. Että joka päivä voisi herätä yhtä innostuneena uuteen työpäivään, että oma työ tuntuisi merkitykselliseltä, että urastaan saisi kertoa muille innostuneesti ja häpeilemättä ja että yksinkertaisesti pitäisi työstään niin paljon, että se toisi jokapäiväiseen elämään energiaa sen sijaan, että kuluttaisi sitä. Arvaa mitä, hyviä uutisia: SE KAIKKI ON MAHDOLLISTA! Listasin sinulle 7 uniikkia faktaa, joiden avulla unelmaurasi on lähempänä kuin arvaatkaan! 🌸

1. Tunne itsesi ja tärkeimmät arvosi

Tämä on kaikkein tärkein asia matkalla kohti unelmien uraa. Uskon itse siihen, että vain tuntemalla itsensä läpikotaisin on mahdollista löytää juuri sellainen työ, josta aidosti nauttii. Kun tiedät, kuka olet ja mitkä ovat tärkeimmät arvosi, pystyt nimeämään tarkalleen ne asiat, joista eniten nautit – ja toisaalta asiat, joista et nauti.

Epämiellyttävät ja arvomaailmasi vastaiset jutut ovat niitä, joista tulisi tässä vaiheessa luopua kokonaan. Elämässä ei kannata kuljettaa mukanaan mitään sellaista, mikä riitelee jatkuvasti arvojesi kanssa ja kuormittaa sinua turhaan, oli se sitten työ tai jokin muu.


2. Tunnista omat vahvuutesi

Osaatko kertoa ilman epäröintiä, mitkä ovat sinun huippuvahvuutesi ja missä juuri sinä olet kaikista kaikista paras? Näihin kannattaa keskittyä, sillä omien vahvuuksien tunteminen on unelmaurasi kannalta ihan huipputärkeitä: unelmaura löytyy juuri sieltä, missä sinun paras osaamisesi kohtaa yhteiskunnan tarpeet. Todella hyvä työkalu omien vahvuuksien kartoittamiseen on tämä Osaamiskarttaharjoitus. Sen avulla tunnistat, mitkä tietosi ja taitosi sekä asenteeseesi ja persoonallisuuteesi liittyvät osaamiset korostuvat juuri sinulla.

3. Listaa kiinnostuksen kohteesi

Tämä on oma lempparini! Tässä vaiheessa saat miettiä, mikä kaikki on sinusta niin kiinnostavaa, että voisit tehdä sitä vaikka ilmaiseksi! Voit listata omia kiinnostuksen kohteitasi muun muassa seuraavien kysymysten avulla:

  • millaiset arkiset asiat tuottavat minulle mielihyvää?

  • mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi?

  • mistä asioista muut antavat minulle eniten positiivista palautetta?

Älä karsi listastasi tässä vaiheessa vielä mitään, vaan laita muistiin kaikista pienimmätkin iloa tuottavat jutut. Voi olla, että juuri ne ovat niitä, joista unelmaurasi lähtee rakentumaan. 😊

4. Selkeytä, mitä uraltasi haluat

Nyt saat pitää oikein kunnolla hauskaa! Visioi nyt mahdollisimman elävästi, millaista elämäsi on, kun olet löytänyt unelmiesi työn. Älä rajaa visiointia vain työhön, vaan anna ajatuksen lentää ja mieti, millaista unelmien elämäsi on kokonaisuudessaan: millaisessa ympäristössä teet töitä, kenen kanssa, millaisten asioiden parissa työskentelet, paljonko teet rahaa, mitä kaikkea se mahdollistaa jne.

Voit visioida yhden kokonaisen päivän unelmiesi elämästä. Tee visiostasi mahdollisimman yksityiskohtainen: mitä tunnet ja ajattelet ensimmäisenä kun heräät, mitä teet aamulla ensimmäiseksi, miten päiväsi etenee, millaista sinulla on unelmatyössäsi, mitä tapahtuu kun tulet töistä kotiin entä mietit ja tunnet viimeisenä ennen nukahtamista? Voit kirjata visiosi tähän Rohkean unelmoijan vinkkilistan ensimmäiseen harjoitukseen.

Ja mikä tärkeintä, kun sinulla on selkeä visio siitä, millaista unelmien elämäsi on, haluan että palautat visiosi mieleen JOKA IKINEN PÄIVÄ! Tämä on erittäin tärkeää, koska ajattelemalla visiotasi aktiivisesti, alat alitajuisesti toimia ja tehdä valintoja, jotka mahdollistavat sen toteutumisen.

5. Usko uraunelmaasi

Tämä voi tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta ei missään nimessä ole sitä. Monet väittävät kyllä uskovansa omaan unelmaansa, mutta ovatko he todella rehellisiä sanoessaan niin? Omaan unelmaan uskominen vaatii itse asiassa todella paljon rohkeutta uskaltaa hiljentää päänsisäiset epäilyksensä. Kun sellaiset ajatukset kuin ”ei minusta kuitenkaan ole tähän tai ”kuka minua nyt uskoisi” tai ”ketä minun osaamiseni tai ajatukseni nyt muka kiinnostaisivat” valtaavat mielen, hyödynnä tätä 20 sekunnin positiivisen ajattelun mallia vahvistamaan uskoasi itseesi.

Toinen hyvä vinkki on nauhoittaa itselleen motivaatioviesti sinä päivänä, kun puhkut intoa ja uskoa unelmaasi vankkumattomasti. Kerro tsemppiviestissä itsellesi, miksi unelmasi on mielestäsi paras asia maailmassa ja minkä huippuvahvuutesi avulla aiot saavuttaa sen. Voit kuunnella motivaatioviestisi aina, kun epäilys hiipii mieleesi. Samalla opetat aivojasi ajattelemaan positiivisemmin ja kasvatat resistenssiäsi negatiivisia ajatuksiasi vastaan.

6. Aseta konkreettinen tavoite

Hyvä sinä, olet ihan uskomattoman pitkällä unelmaurasi tavoittelussa, kun olet päässyt tänne saakka! Tiedät kuka olet ja mitä arvostat, tunnet omat vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteesi, olet visionut unelmiesi tulevaisuuden elävästi itsellesi ja ajattelet sitä päivittäin. Lisäksi osaat motivoida itseäsi toteuttamaan unelmasi.

Kaikkien näiden ihanien ja inspiroivien vaiheiden lisäksi yksi tärkeimmistä asioista on asettaa unelmaurasi toteutumiselle konkreettinen tavoite. Voi olla, että tavoite on yksi yksittäinen päivämäärä tai voi olla, että siihen liittyy useampia välitavoitteita, joille jokaiselle asetat omat välitavoitteensa. Rohkean unelmoijan vinkkilistan harjoitukset 2 ja 3 auttavat sinua asettamaan tavoitteen itsellesi. Voit myös täydentää seuraavan lauseen:

Minä _______________________________ olen saavuttanut tavoitteeni __________________________________________________________ ___.___.______ mennessä.

Ajattele myös tavoitettasi aktiivisesti joka päivä, kun palautat vision mieleesi. Pohdi aika ajoin myös sitä, miten olet edistynyt suhteessa tavoitteesi vai pitäisikö sinun muuttaa suunnitelmaasi, jotta sen toteutuminen olisi entistä konkreettisempaa.

7. Kerro uraunelmastasi maailmalle

Loppuun haluan sanoa, että suurin mahdollistaja oman unelmauran toteutumiselle on se, että uskallat kertoa siitä rohkeasti muille! Ihmiset ovat luontaisesti kiinnostuneita muiden rohkeudesta lähteä tavoittelemaan oman sydämensä kutsumusta ja siksi unelmien ääneen sanominen saa lähes poikkeuksetta osakseen kunnioittavaa ihailua. Kunhan olet itse sinut asian kanssa.

Meistä jokaisesta löytyy tiukan paikan tullen yllättävän paljon rohkeutta, mutta kaikkein uskaliaimmatkin tarvitsevat joskus sitä pientä rohkaisun sanaa. Ja hei, mikä olisikaan paras lähtökohta unelmien uralle kuin se, että siitä kertoo maailmalle! Kerroin muuten edellisessä kirjoituksessani, miten itse rohkenin kertoa unelmastani muille ja minkälaisen upean upean vastaanoton se saikaan! 🌟

👋 Suvi Wulff Blog löytyy nyt myös Instagramista, jee! Nappaa kanavani seurantaan myös Facebookissa ja Linkedinissä, niin saat aina tiedon uusimmista päivityksistäni. 😊