Minun tarinani eli miten pääsin yli työuupumuksesta ja lähdin tavoittelemaan unelmaani

Minun tarinani - Suvi Wulff Coaching.jpg

Olen sellainen ihminen, joka innostuu helposti uusista asioista. Juuri tällä hetkellä suurin kiinnostukseni kohde on onnellinen ja tasapainoinen (työ)elämä. Näin ei kuitenkaan ole aina ollut. Tämä on tarinani siitä, miten voitin 2 työuupumusta ja uskalsin lähteä tavoittelemaan unelmaani, oman uracoachausyrityksen perustamista.

Koko työurani alun, kaikkiaan 7 vuoden ajan, kärsin työhön liittyvästä ahdistuksesta, stressistä ja huonosta itsetunnosta.

Loppusyksystä 2016 olin jälleen tilanteessa, jossa tunsin, kuinka ensimmäisen kerran jo 26-vuotiaana vastavalmistuneena sairastettu työuupumus alkoi taas nostaa päätään.

Edellisestä kerrasta poiketen päätin, että nyt saa riittää. En aikonut alistua enää samoille ahdistaville tuntemuksille ja suoranaisille hermoromahduksille. En myöskään tahtonut lähipiirini kärsivän yhtään enempää.

Uracoachaus ja positiivinen psykologia muuttivat elämäni

Uudenvuodenlupauksena 2017 pistin tilanteelle stopin. Halusin parantaa elämänlaatuani radikaalisti, ja tavoitteeni oli, että keväällä 2018 voisin katsoa taaksepäin ja todeta, miten paljon elämäni onkaan muuttunut ja kuinka pitkälle olen päässyt.

Huhtikuussa 2017 menin mieheni kehotuksesta uracoachaukseen. Se avasi silmäni. Juuri tätä tarvitsin! Jonkun kartoittamaan kanssani, mitä oma paras osaamiseni on ja miten voin hyödyntää sitä ja potentiaaliani työssäni. Alkoi uusi luku elämässäni.

Toinen käänteentekevä hetki tapahtui syksyllä. Osallistuin positiivisen psykologian kurssille, jossa ymmärsin, kuinka onnellisuus on itsestäni kiinni ja että vain minä itse voin vaikuttaa siihen, miten onnellista elämäni on. Kurssilla tunnistin vahvuuksieni kautta suurimmat unelmani ja sain ensimmäistä kertaa rohkeutta lähteä tavoittelemaan niitä.

Kohti unelmaa omasta uracoachausyrityksestä

Uracoachauksen ja positiivisen psykologian avulla löysin ilon takaisin elämääni ja rakastuin työhöni uudelleen. Kaiken kruunasi loppuvuodesta saatu unelmien työpaikka pörssiyrityksen markkinointipäällikkönä.

Matkani ei kuitenkaan päättänyt tähän. Koska koko vuosi 2017 oli ollut suurten oivallusten aikaa, pääni pulppusi ajatuksia ja olin täynnä energiaa. Tarvitsin kanavan, johon purkaa sitä kaikkea. Syntyi Suvi Wulff Blog, jossa tarjosin apuani ja vertaistukea samankaltaisen työuupumuksen kokeneille.

Samaan aikaan mietin vimmatusti, mitä haluan tehdä seuraavaksi. Alkukesästä 2018 vihdoin keksin Sen: haluan perustaa uracoachausta tarjoavan yrityksen! Koska minulla ei ollut minkäänlaista kokoemusta uracoachauksesta, pyysin muutamaltakin alalla toimivalta sparrausapua. Viesti oli selvä: alat vain tekemään uracoachausta. Siis mitä! Minäkö?!

Jouduin sulattelemaan ohjetta pari viikkoa, kunnes 6.6.2018 julkaisin LinkedInissä videon, jossa pyysin itselleni uracoachattavia, joiden kanssa harjoitella coachaustaitojani pro bonona. Sain yhteensä 20 yhteydenottoa (!!), joista 15 kanssa jatkoimme coachauksen loppuun kesän ja syksyn 2018 aikana. Elämäni paras kesä! 💛

Nyt kouluttaudun ihan oikeaksi uracoachiksi ja tarjoan samalla one-to-one uracoachaustapaamisia markkinointipäällikön päivätyöni ohella. Unelmastani on tullut totta ja olen siitä aivan uskomattoman kiitollinen. 🙏

🔍 Tunnetko, että olet samanlaisessa tilanteessa, jota kirjoitukseni alussa kuvailin? Älä missään nimessä jää tuntemustesi ja ajatustesi kanssa yksin! Anna minun auttaa, ota yhteyttä heti tänään.