Löysin avaimen onneen positiivisesta psykologiasta!

Löysin avaimen onneen positiivisesta psykologiasta - Suvi Wulff Coaching.jpg

Positiivinen psykologia on yksi niistä asioista, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet elämänlaatuni parantumiseen. Sen lisäksi, että löysin coachauksesta suunnan elämälle ja erityisesti työuralle, positiivisesta psykologiasta löysin merkityksen, rauhan ja onnen. Lue eteenpäin, mikäli haluat tietää, mitä positiivinen psykologia on ja mistä hyvä olo ja onni sen mukaan rakentuvat.

Positiivinen psykologia on psykologian suuntaus, joka keskittyy elämänlaadun parantamiseen tavoitteenaan hyvä ja onnellinen elämä.

Positiivisen psykologian kehittäjän, professori Martin E. Seligmanin tavoitteena on, että vuoteen 2051 mennessä 51% maailman aikuisväestöstä kokisi kukoistusta eli perustavanlaatuista onnen ja merkityksen tunnetta jokapäiväisessä elämässään.

Yksinkertaisimmillaan selitettynä positiivinen psykologia on oman ajattelun ja vakiintuneiden ajatusmallien muokkaamista – ja ennen kaikkea muokkaamista pois niin kutsutusta negatiivisesta vinoumasta.

Positiivisessa psykologiassa on kyse aivojen uudelleenohjelmoimisesta

Kivikautiset aivomme tulkitsevat ympäristön signaaleja lähtökohtaisesti negatiivisesti, jotta henkiinjäämisen mahdollisuus kasvaisi. Kun pusikossa kahisee, kivikautisen ihmisen näkökulmasta on ollut järkevämpää ajatella ”Hui, tuolla on peto tulossa saalistamaan minua” ja reagoida pakenemalla kuin jäädä paikalleen odottamaan ja todeta, että ”Ai se on varmaankin Erkki tulossa kahville sieltä”.

Nykyihmisellä ei kuitenkaan ole luonnollisia uhkia, joten negatiivisesta vinoumasta on meille lähinnä haittaa. Se kääntää ajatteluamme täysin turhaan uhkakuviin ja huonoimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon ja saa meidät käyttäytymään kuin saaliinhimoiset hyeenat. Tarkkailepa vaikka omaa käyttäytymistäsi: kuinka usein päähäsi pulpahtaa erityisesti hieman normaalia stressaavimmissa tilanteissa, kuten pitkässä kassajonossa tai liikenneruuhkassa ensimmäisenä negatiivisia tunteita ja ajatuksia?

👉❗️Jotta Martin Seligmanin tavoite voisi toteutua, nyt on tärkeää ymmärtää, että aivoja on mahdollista opettaa pois negatiivisesta vinoumasta. Ajatteluaan ja mieltään on mahdollista muokata ja kukoistus todellakin täysin saavutettavissa!

Seuraa kanaviani, niin anna vinkkejä, miten koulutat aivojasi kasvattamaan resistanssia negatiivista vinoumaa vastaan.

***

P.S. Voin lämpimästi suositella Rosa Nenosen perustaman Pilots Helsingin kursseja, jotka keskittyvät positiiviseen ja moderniin psykologiaan. Voin erityisesti suositella Design your roadmap -kurssia, jonka avulla löysin itse oman unelmieni uran ja pystyin suunnittelemaan konkreettiset askeleet sitä kohti. Kurssilta saat myös oivia vinkkejä positiivisempaan elämään.