Maksuttomat työkalut

Joko tiedät, missä olet ihan huippuhyvä? Omien vahvuuksien ja osaamisten tunnistaminen on oman unelmien urapolun suunnittelun ja työssä menestymisen lähtökohta.

Tältä sivulta löydät paljon hyödyllisiä materiaaleja ja harjoituksia oman osaamisesi kartoittamiseen, ammatillisen identiteetin vahvistamisen, työssä jaksamisen ja työnhaun tueksi. Tämä sivu on erityisen kiva, sillä KAIKKI MATERIAALIT ovat käytössäsi TÄYSIN MAKSUTTA.


Työkalu 1: Näin tunnistat huippuvahvuutesi

Omien huippuvahvuuksien tunnistaminen on aivan avainasemassa, kun tavoittelet unelmiesi uraa. Vahvuutesi viitoittavat tietä tasapainoiseen ja onnelliseen (työ)elämään, ja sinun kannattaakin keskittyä niihin niin jokapäiväisessä arjessasi kuin työnhakuprosessissa.

Tämän harjoituksen avulla tunnistat luontaiset huippuvahvuutesi ja opit käyttämään niitä tehokkaasti arjessasi.

Nimi *
Nimi
Kansi_Tunnista huippuvahvuutesi (1).png

Kansi_ Laadi itsellesi osaamiskartta.png

Työkalu 2: Piirrä itsellesi Osaamiskartta

Huippuvahvuuksien tunnistamisen ja tiedostamisen lisäksi on tärkeää hahmottaa, mistä kaikesta oma osaaminen koostuu. Tähän uracoachauksessa paljon käytetty Osaamiskartta on loistava työkalu.

Tämän harjoituksen avulla huomaat, ettei osaaminen tarkoita pelkkää oman alan osaamista, vaan koostuu myös siitä, millä asenteella teet töitä ja millainen olet tyyppinä.

Nimi *
Nimi

Työkalu 3: Toteuta villeimmätkin unelmasi

Unelmat ovat elämän suola. Rohkean unelmoijan vinkkilistan (PDF) avulla visioit elävästi villeimmätkin unelmasi ja teet pitävän suunnitelman niiden toteuttamiseksi. Vinkkilista sisältää 6 hauskaa ja tehokasta harjoitusta.

Kokosin vinkkilistan alun perin inspiroituneen huippuinnostavasta Linkedin-päivityksestä, jonka bongasin jokin aika sitten. Siinä eräs henkilö kertoi, mistä hän juuri sillä hetkellä unelmoi kaikista eniten. Hän sai uskomattoman paljon kannustusta ja rohkaisua unelmansa toteuttamiseen. Toivottavasti tämä vinkkilista tekee sinulle saman. Onnea unelmointiin!

Nimi *
Nimi

IMG_0792.JPG

Blogikirjoitus: Osaamiskartta sai minut rakastumaan työhöni uudelleen

Lue blogistani, miten osaamiskartta sai minut rakastumaan työhöni uudelleen ja miten sinäkin voit hyödyntää sitä oman ammatillisen itsetunnon kohentamisessa ja jopa työnhaun tukena.

 

Uusimmat vinkit ja ideat blogissani